10
Pro
Predavanje na Hrvatskim studijima

Na Hrvatskim studijima u Zagrebu u okviru izbornog kolegija „Uvod u psihologiju“ smjera „Psihologija“ zamjenik pravobraniteljice Darijo Jurišić održao je 10. prosinca 2019. godine predavanje o temi: Osobe s invaliditetom – specifičnosti i načini ispravnog komuniciranja.

09
Pro
Održan okrugli stol na temu: „Govor mržnje na Internetu i mladi“

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, u organizaciji Pučke pravobraniteljice, na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu, održan je 9. prosinca okrugli stol na temu „Govor mržnje na internetu i mladi“.

09
Pro
Stručni skup – Načini ostvarivanja primjerenog kontakta i specifičnosti zdravstvene skrbi za osobe s invaliditetom

Hrvatski zavod za javno zdravstvo organizirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu, 9. prosinca 2019. godine, stručni skup za studente Zdravstvenog veleučilišta.

09
Pro
U Osijeku održana radionica za djelatnike i volontere GDCK Osijek i zaposlenice projekta OsnaŽENAna temu „Institucija pravobranitelja za osobe s invaliditetom“

Gradsko društvo Crvenog križa Osijek, u suradnji s Uredom pravobraniteljice za osobe s invaliditetom organiziralo je za svoje djelatnike i volontere te za zaposlenice projekta OsnaŽENA, radionicu na temu „Institucija pravobranitelja za osobe s invaliditetom“.

06
Pro
U Osijeku održana Međunarodna umjetnička i znanstvena konferencija Osobe s invaliditetom u umjetnosti, znanosti, odgoju i obrazovanju

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku, zajedno sa suorganizatorima i partnerima,organizirala je 1. Međunarodnu umjetničku i znanstvenu konferenciju Osobe s invaliditetom u umjetnosti, znanosti, odgoju i obrazovanju.

06
Pro
Preventivni projekt „Lily“ predstavljen i u Osijeku

Dana 06. prosinca 2019. godine,u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku predstavljen je nacionalni preventivni program „Lily“, usmjeren na sprječavanje svih oblika nasilja prema ženama.

05
Pro
Obilježavanje 50 godina rada Udruge invalida rada Sisak

Dana 05. prosinca u Sisku je obilježeno 50 godina djelovanja Udruge invalida rada grada Siska.

05
Pro
Panel diskusija: Važnost međuresorne suradnje u ostvarivanju prava osoba s invaliditetom, Split

Područni ured pravobranitelja za osobe s invaliditetom u Splitu organizirao je dana 5. prosinca panel diskusiju na temu „Važnost međuresorne suradnje u ostvarivanju prava osoba s invaliditetom“ povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom…

05
Pro
Obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom akcijom Volim život

Povjerenstvo za osobe s invaliditetom zajedno sa gradom Velika Gorica, obilježio je u sklopu svog programa akcije Volim život, Međunarodni dan osoba s invaliditetom u Velikoj Gorici

04
Pro
Radionica: Pristupačnost za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti s primjerima iz prakse

U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije 4. prosinca 2019. godine u Zagrebu je održana Radionica: Pristupačnost za osobe s invaliditetom i osobe smanjene pokretljivosti s primjerima iz prakse.

03
Pro
Radionica o antidiskriminaciji u Europskim strukturnim i investicijskim fondovima

U Državnoj školi za javnu upravu u Zagrebu 3. prosinca 2019. godine održana Radionica o antidiskriminaciji, ravnopravnosti spolova i primjeni Konvencije o pravima osoba s invaliditetom…

03
Pro
3. prosinac, Međunarodni danosoba s invaliditetom

Dana 3. prosinca u organizaciji Zajednici saveza osoba s invaliditetom Hrvatske (SOIH) u Zagrebu je pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj mlade i socijalnu politiku i Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva…

03
Pro
U Osijeku obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Brojne ustanove, institucije i organizacije civilnog društva koje djeluju na području grada Osijeka organizirale su dana 03. prosinca događanja i aktivnosti kojima je obilježenMeđunarodni dan osoba s invaliditetom.

03
Pro
Želim biti vidljiv i prisutan svaki dan

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, održana je 3. prosinca tribina na temu Želim biti vidljiv i prisutan svaki dan.

Prilagodba