17
Sij
Održana konferencija na temu Izmjena Zakona o predškolskom odgoju i obrazovanju i učinaka na odgojno obrazovnu praksu u predškolskim ustanovama Republike Hrvatske

U organizaciji Udruge Sidro-odgojitelj u zaštiti prava djeteta u dječjem vrtiću, 15. siječnja 2022. godine u Opatiji održana je konferencija koja je kroz tri panel rasprave obuhvatila najvažnija tematska područja – kvalitetu rada i zadovoljavanja potreba djece, uvjete rada i položaj zaposlenih u vrtićima, te obrazovanje odgojitelja i predložene zakonske izmjene u navedenim područjima.

14
Sij
Konferencija: 30 godina zaštite ljudskih prava u Republici Hrvatskoj: prošlost, sadašnjost i budućnost

14. siječnja 2022. održana je putem platforme Zoom konferencija 30 godina zaštite ljudskih prava u Republici Hrvatskoj: prošlost, sadašnjost i budućnost.

30
Pro
Projekt ADOBE predstavljen u sklopu popularne manifestacije HeadOnEast u Osijeku

U Osijeku se 29. i 30. prosinca 2021. godine održava 3. HeadOnEast, manifestacija koja je prvi put osmišljena kao dio programa za vrijeme održavanja Dana hrvatskog turizma u Osijeku 2019. godine.

28
Pro
JAVNI POZIV za izbor članova V. saziva Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

Na temelju članka 5. točke 1. Sporazuma o osnivanju Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom (u daljnjem tekstu: Stručni savjet), pravobraniteljica objavljuje JAVNI POZIV za izbor članova V. saziva Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

22
Pro
Sastanak o položaju osoba s invaliditetom u gradu Rijeci

Predstavnici Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom dana 21. prosinca 2021. godine sastali su se s predstavnicima Grada Rijeke s temama trenutnog položaja osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u gradu Rijeci

21
Pro
Reakcija pravobraniteljice vezano uz incident u slastičarnici u Samoboru

Nepovoljni položaj u kojem su se našla djeca koja boluju od poremećaja iz spektra autizma kada su prilikom izleta zajedno sa učiteljicama ušli u slastičarnicu u Samoboru te umjesto da budu poslužena, izbačena na ulicu predstavlja povredu temeljnih ljudskih prava na jednakost i ravnopravnu uključenost u društvo i kao takvo je neprihvatljivo.

21
Pro
U Slavonskom Brodu održan Okrugli stol „Osobe s invaliditetom u vrijeme pandemije“

Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Slavonskog Broda organiziralo je dana 15. prosinca 2021. godine Okrugli stol na temu „Osobe s invaliditetom u vrijeme pandemije“.

18
Pro
Regionalna konferencija „Višestruka diskriminacija osoba s invaliditetom“

U Podgorici je 17. prosinca 2021. godine u organizaciji Ministarstva pravde, ljudskih i manjinskih prava Crne Gore, Direktorata za zaštitu i jednakost lica s invaliditetom, održana regionalna konferencija „Višestruka diskriminacija osoba s invaliditetom“.

18
Pro
Konferencija „Pravni i praktični izazovi u zaštiti prijavitelja nepravilnosti“.

U organizaciji Državne škole za javnu upravu i Pučkog pravobranitelja, a u suradnji s Kućom ljudskih prava Zagreb, te pokroviteljstvo Veleposlanstva Francuske Republike i Ministarstva pravosuđa i uprave, u četvrtak, 16. prosinca 2021. godine, kao hibridni događaj održana je konferencija „Pravni i praktični izazovi u zaštiti prijavitelja nepravilnosti“.

16
Pro
Akcijski plan za zdravlje žena

U organizaciji udruge Roditelji u akciji-RODA održana je 14. studenog online radionica za izradu Akcijskog plana za zdravlje svih žena u Republici Hrvatskoj.

16
Pro
Radionica o antidiskriminaciji u Europskim strukturnim i investicijskim fondovima

U organizaciji Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije i uz provedbu Državne škole za javnu upravu održana je 13. i 14. prosinca 2021. godine posljednja ovogodišnja Radionica o antidiskriminaciji, ravnopravnosti spolova i primjeni Konvencije o pravima osoba s invaliditetom u europskim i investicijskim fondovima

14
Pro
Održana edukacija studentima studija sestrinstva na Zdravstvenom veleučilištu

U sklopu redovne dodiplomske nastave polaznicima,studentima Zdravstvenog veleučilišta (studij sestrinstva), 13. prosinca održana je stručna edukacija pod nazivom „Načini ostvarivanja primjerenog kontakta i specifičnosti zdravstvene skrbi za osobe s invaliditetom“.

13
Pro
Završna konferencija projekta „eRadio za drugu šansu“

Sveučilište Sjever organiziralo je 13. prosinca 2021. godine online završnu konferenciju projekta „eRadio za drugu šansu“ financiranog sredstvima Europskog socijalnog fonda.

11
Pro
Održan stručni skup pod nazivom „Studentski uspjesi – obilježavanje Međunarodnog dana osoba s invaliditetom“

U četvrtak 8. prosinca 2021. putem online platforme Zoom održan je stručni skup čija je središnja tema bila potencijal i postignuća studenata s invaliditetom, kako u akademskom području tako i u izvannastavnim aktivnostima te nakon završetka studija uključivanjem u svijet rada

Prilagodba