18
Ruj
Posjet suradnika pravobraniteljice gradu Virovitici

U svrhu unaprjeđenja položaja osoba s invaliditetom na području Virovitičko-podravske županije, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom inicirala je održavanje sastanaka sa predstavnicima Grada Virovitice te udrugama i poslodavcima s područja cijele županije.

18
Ruj
Inkluzivna izložba „Gledam dodirom“ (Napokon izložba na kojoj se sve smije dodirivati)

Gradski muzej Karlovac u suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanje „Vinko Bek“ organizirao je inkluzivnu izložbu pod naslovom „Gledam dodirom“, koja je svečano otvorena 18. rujna u Galeriji „Vjekoslav Karas“ u Karlovcu.

17
Ruj
Poslovna sposobnost osoba s invaliditetom

U organizaciji Academyof European Law u njemačkom gradu Trieru, održan je 16. i 17.rujna 2019.g. seminar na temu poslovne sposobnosti osoba s invaliditetom.

14
Ruj
Prosvjed „ŠKOLA ZA SVE“

Na Europskom trgu u Zagrebu 14. rujna je održan prosvjed inicijative „Škola za sve“ koja je zatražila od Vlade Republike Hrvatske i resornog Ministarstva znanosti i obrazovanja, osiguravanje ravnopravnosti i jednakih mogućnosti za svu djecu s teškoćama…

13
Ruj
Održan sastanak s gradonačelnikom Požege i udrugama

U svrhu unaprjeđenja položaja osoba s invaliditetom na području Požeško-slavonske županije, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom inicirala je održavanje sastanaka sa predstavnicima Grada Požege te udrugama s područja cijele županije.

11
Ruj
Radionica o antidiskriminaciji u Europskim strukturnim i investicijskim fondovima

U Zagrebu je u Državnoj školi za javnu upravu 11. rujna 2019. godine održana Radionica o antidiskriminaciji, ravnopravnosti spolova i primjeni Konvencije o pravima osoba s invaliditetom u Europskim strukturnim i investicijskim fondovima (ESI fondovima).

11
Ruj
Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika

Donošenjem Pravilnika o pomoćnicima u nastavi i stručnim komunikacijskim posrednicima definirani su kriteriji za odobravanje pomoćnika, te je njegovo donošenje trebalo doprinijeti podizanju kvalitete uključivog obrazovanja.

09
Ruj
Orijentacijski tjedan za brucoše s invaliditetom Udruge „ZAMISLI“

U organizaciji Udruge za promicanje kvalitetnog obrazovanja mladih s invaliditetom „ZAMISLI“ u Zagrebu je u ponedjeljak, 9. rujna, započeo Orijentacijski tjedan za brucoše s invaliditetom u sklopu projekta „Od mature do studentske avanture“…

08
Ruj
Mliječna staza 2019.

U organizaciji UNICEF-a i pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i Grada Zagreba, 8. rujna u Zagrebu je održana humanitarna utrka Mliječna staza 2019.

07
Ruj
Utrka Run of Heart, Jaškovo 2019.

U organizaciji Centra za pružanje usluga u zajednici Ozalj u Jaškovu je 7. rujna 2019. godine po treći put održana tradicionalna međunarodna i humanitarna utrka Runo of Heart.

06
Ruj
Obilasci parkova i perivoja Slavonije i Baranje

Dana 6. rujna, u Perivoju kralja Petra Krešimira IV u Osijeku održano je prvo u nizu događanja u parkovima i perivojima Slavonije i Baranje u organizaciji Udruge žena oboljelih i liječenih od karcinoma jajnika ”JA KA” Osijek.

04
Ruj
U Splitu održana radionica “Izazovi zapošljavanja osoba s invaliditetom i kako ih prevladati”

Nakon održanih radionica u Zagrebu i Osijeku, u Splitu je 4. rujna 2019. godine održanaradionica “Izazovi zapošljavanja osoba s invaliditetom i kako ih prevladati”.

03
Ruj
Posjeta albanske pravobraniteljice

U okviru studijske posjete Republici Hrvatskoj, Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom 3. rujna posjetila je Erinda Ballanca, pravobraniteljica Republike Albanije sa svojim suradnicama…

29
Kol
Osnovano Povjerenstvo za ranu intervenciju u djetinjstvu

Odlukom Vlade Republike Hrvatske od 29. kolovoza 2019. godine osnovano je Povjerenstvo za ranu intervenciju u djetinjstvu.

Prilagodba