02
Kol
Sticky Post
KORONAVIRUS

Preporuke pravobraniteljice

21
Ruj
Međunarodni tjedan gluhih

Od 21. d 27. rujna 2020. godine u Hrvatskoj se obilježava Međunarodni tjedan gluhih. Ovakav način obilježavanja započeo je na inicijativu Svjetske federacije gluhih

20
Ruj
Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Unatrag dvanaest godina kroz prijave žena i djevojaka s invaliditetom uočavamo i dalje prisutnu tamnu brojku prijave nasilja.

17
Ruj
Konferencija: „Izazovi u sustavu podrške u vrijeme pandemije COVID-19 virusa“

U organizaciji Udruge za podršku žrtvama i svjedocima u Zagrebu je 17. rujna održana konferencija „Izazovi u sustavu podrške u vrijeme pandemije COVID-19 virusa“.

17
Ruj
Položaj osoba s invaliditetom u Požeško-slavonskoj županiji

U svrhu unaprjeđenja položaja osoba s invaliditetom na području Požeško-slavonske županije, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom inicirala je održavanje sastanka sa predstavnicima Požeško-slavonske županije…

16
Ruj
Nastavljena provedba projekta “ADOBE” – ACCESSIBLE TOURISM DESTINATIONS AND SERVICES IN BORDER AREAS

U Osijeku je dana 16. rujna 2020. godine u prostorijama Osječko-baranjske županije održan radni sastanak projektnih partnera koji sudjeluju u provedbi projekta “ADOBE” – ACCESSIBLE TOURISM DESTINATIONS AND SERVICES IN BORDER AREAS.

15
Ruj
Webinar ENIL-a: „Kako možemo osigurati neovisan život za sve? – Usluge za ljude s različitim vrstama oštećenja“

Europska mreža za neovisno življenje (ENIL) održala je 15. rujna 2020. godine webinar na temu: Kako možemo osigurati neovisan život za sve? – Usluge za ljude s različitim vrstama oštećenja“.

11
Ruj
Predstavljanje priručnika: Briga o gostu s invaliditetom

Turistička zajednica grada Zaprešića u okviru projekta Druga perspektiva, a u suradnji s Centrom za odgoj i obrazovanjem Zagreb, 11. rujna 2020. godine u Novim dvorima bana Jelačića u Zaprešiću, predstavila je priručnik „Briga o gostu s invaliditetom“

10
Ruj
U Vukovaru održan okrugli stol na temu “Važnost sporta za djecu s teškoćama u razvoju” i otvorena „Mala olimpijada“

Dana 10. rujna 2020. godine, u Hotelu „Lav” u Vukovaru, u organizaciji Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići održan je okrugli stol na temu “Važnost sporta za djecu s teškoćama u razvoju “.

05
Ruj
Obilježavanje Međunarodnog dana osoba sa spinalnim ozljedama

Povodom Međunarodnog dana osoba sa spinalnim ozljedama koji se obilježava 5. rujna, Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara (HUPT) organizirale su okrugli stol na temu „Izgradnja i opremanje spinalnog centra“.

03
Ruj
Virtualna utrka – UNICEF Mliječna staza 2020.

U organizaciji UNICEF-a od 5. do 20. rujna održava se humanitarna utrka Mliječna staza 2020. Ove pandemijske godine Mliječna će staza po prvi put okupiti cijelu Hrvatsku, a sudjelovati virtualno uz aplikaciju atlasGo mogu svi.

01
Ruj
U Osijeku održano predstavljanje projekta „Uspostava mobilnih timova peer podrške u zajednici za osobe s psihosocijalnim teškoćama“

Dana 1. rujna 2020. godine, u Osijeku održano je predstavljanje projekta „Uspostava mobilnih timova peer podrške u zajednici za osobe s psihosocijalnim teškoćama“.

01
Ruj
Sastanak trenera: Nastavljaju se radionice o antidiskriminaciji

Zbog situacije uzrokovane pandemijom koronavirusa do sada nisu održavane edukacije Antidiskriminacija, ravnopravnost spolova i primjena Konvencije ujedinjenih naroda o pravima osoba s invaliditetom u europskim socijalnim fondovima planirane za 2020. godinu.

01
Ruj
Panel: “Together for #mysocialeurope: Let’s talk!”

Virtualnim mrežnim putem 1. rujna 2020. godine održana je u organizaciji Savezne Republike Njemačke kao predsjedavajuće države članice Vijećem Europske unije, panel rasprava na visokoj razini: “Together for #mysocialeurope: Let’s talk!”.

01
Ruj
Priopćenje za medije – nasilje nad mladićem iz Kaštel Štafilića

Nakon što je u medije dospjela snimka brutalnog fizičkog napada na mladića u Kaštel Štafiliću za kojeg se navodi da je osoba s invaliditetom, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom najoštrije osuđuje napad te očekuje žurno reagiranje svih nadležnih tijela.

Prilagodba