14
Svibanj
Istaknuto
Pomoć osobama s invaliditetom za obnovu nakon potresa

Pomoć osobama s invaliditetom za obnovu nakon potresa

14
Svibanj
Istaknuto
KORONAVIRUS

Preporuke pravobraniteljice

14
Svibanj
Projekt ARVID – održan je 1. okrugli stol

U sklopu EU projekta „ARVID – Bolji pristup pravima iz Direktive o žrtvama za osobe s invaliditetom,“ putem platforme Zoom održan je 13. svibnja 2021. okrugli stol tijekom kojeg su predstavljeni rezultati provedenog istraživanja s preporukama.

14
Svibanj
Istraživanje mapiranja resursa na području grada Osijeka iz perspektive osoba s invaliditetom

Studij socijalnog rada Pravnog fakulteta Osijek organizirao je dana 6. svibnja 2021. godine fokus grupu s ciljem istraživanja mapiranja resursa na području grada Osijeka iz perspektive osoba s invaliditetom. Fokus grupa održana je u prostorijama Gradske četvrti Tvrđa u Osijeku.

14
Svibanj
Sudjelovanje u fokus grupi na temu integracije romske nacionalne manjine na području Općine Darda

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek organizirao je i proveo je fokus grupu na temu: „Razina integracije Roma na području Općine Darda“. Fokus grupa održana je dana 13. svibnja 2021. godine putem web platforme ZOOM.

11
Svibanj
Priopćenje povodom lokalnih izbora 2021. godine: Ništa o nama bez nas – neka se glas osoba s invaliditetom čuje na lokalnoj razini

Život osoba s osoba s invaliditetom kao i svih građana događa se na lokalnoj razini. Zbog toga su predstojeći izbori od posebne važnosti za više od 500 000 osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju koliko ih ima u Hrvatskoj.

Wings for life world run_featured
11
Svibanj
Wings for Life World Run 2021.

Osmo izdanje utrke Wings for Life World Run održano je u nedjelju, 9. svibnja 2021. godine, kao virtualni događaj koji je ponovno okupio brojne trkače iz cijelog svijeta.

11
Svibanj
2. Radionica o antidiskriminaciji u Europskim strukturnim i investicijskim fondovima

U Državnoj školi za javnu upravu 11. svibnja 2021. godine zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić održao je izlaganje u sklopu 2. virtualne Radionice o antidiskriminaciji, ravnopravnosti spolova i primjeni Konvencije o pravima osoba s invaliditetom u europskim i investicijskim fondovima (ESI fondovima).

10
Svibanj
Sastanak pravobraniteljice za osobe s invaliditetom s ministrom znanosti i obrazovanja

Na inicijativu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, dana 10. svibnja 2021. godine održan je sastanak ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa i njegovih suradnika s pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom

07
Svibanj
Ustanova URIHO Zagreb organizirala Dane otvorenih vrata

Od 5. do 7. svibnja 2021. URIHO, Ustanova za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, organizirala je povodom 75 godina od osnutka, Dane otvorenih vrata.

05
Svibanj
Obrazovanje djece i mladih s cerebralnom paralizom u Hrvatskoj

Povodom obilježavanja Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom, dana 5. svibnja 2021., Hrvatski savez udruga cerebralne i dječje paralize organizirao je preko platforme ZOOM, okrugli stol Obrazovanje djece i mladih s cerebralnom paralizom u Hrvatskoj.

05
Svibanj
Implementacija EU prakse individualne podrške u zapošljavanju osoba s težim mentalnim poteškoćama

Dana 5. svibnja putem ZOOM platforme održan je Okrugli stol Implementacija EU prakse individualne podrške u zapošljavanju osoba s težim mentalnim poteškoćama u organizaciji Klinike za psihijatriju Vrapče.

04
Svibanj
Europski mjesec raznolikosti

Virtualna početna konferencija Europskog mjeseca raznolikosti u organizaciji Europske komisije i EU platforme Povelja raznolikosti održana je 4. svibnja 2021. godine.

04
Svibanj
Razgovori o demokraciji – Dezinformacije u eri pandemije i posljedice na demokraciju

U organizaciji Veleposlanstva Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj i Fakulteta političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, održano je 4. svibnja 2021. godine u Hrvatskoj treće online predavanje iz serijala Razgovori o demokraciji na temu – Dezinformacije u eri pandemije i posljedice na demokraciju.

Prilagodba