20
Svibanj
Opskrba zaštitnom opremom te uvjeti rada pružatelja usluga djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom

Slijedom informacija koje smo zaprimili putem obraćanja Uredu i putem objava na društvenim mrežama kao i objave članka na portalu Slobodne Dalmacije pod nazivom „Dijana Aničić bijesna zbog paketa koji je na adresu ‘Anđela‘ stigao 52 dana nakon proglašenja epidemije.

19
Svibanj
Priopćenje povodom odluke ministra rada i mirovinskoga sustava o prenamijeni sredstva prikupljenih od poslodavaca zbog neispunjenja obveze kvotnog zapošljavanja osoba s invaliditetom

Dana 8. svibnja 2020. godine u Narodnim novinama objavljena je odluka ministra rada i mirovinskoga sustava Josipa Alardovića kojom je promijenjena svrha prikupljenih sredstava novčane naknade…

19
Svibanj
Webinar EDF-a: Kršenja ljudskih prava osoba s invaliditetom tijekom COVID-19

Europski forum osoba s invaliditetom (EDF) održao je 18. svibnja webinar na temu: Kršenja ljudskih prava osoba s invaliditetom tijekom pandemija COVID-19.

06
Svibanj
KORONAVIRUS

Preporuke pravobraniteljice

05
Svibanj
Priopćenje za medije povodom medijskih napisa o odobravanju respiratora za 33-godišnju osobu s invaliditetom

Medijski napisi o potrebi osiguranja dodatnog ortopedskog pomagala (respiratora) za 33-godišnju osobu s teškim invaliditetom iz ruralnog područja koja u potpunosti ovisi o pomoći i njezi druge osobe…

03
Svibanj
Wings for Life World Run utrka 2020.

Tradicionalna utrka Wings for Life World Run ove je godine u izvanrednim okolnostima izazvanim pandemijom održana 3. svibnja diljem svijeta samo putem aplikacije.

22
Tra
Održan sastanak radne skupine Europske mreže tijela za jednakost

Dana 22. travnja 2020. godine putem videokonferencije održan je prvi sastanak radne skupine Equineta na temu: Legal protection for trans and intersex persons in Europe.

09
Tra
Sastanak radne skupine ENNHRI o utjecaju COVID-19 na prava osoba s invaliditetom

Putem videokonferencije 9. travnja 2020. godine održan je sastanak radne skupine Europske mreže nacionalnih institucija za ljudska prava (ENNHRI) koja se bavi praćenjem provedbe Konvencije o pravima osoba s invaliditetom.

02
Tra
Izvješće Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom za 2019. godinu

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak predala je Hrvatskom saboru Izvješće o radu Pravobranitelja za osobe s invaliditetom za 2019. godinu.

19
Ožu
Obavijest o privremenoj organizaciji rada Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

S ciljem preventivnog postupanja i zaštite zdravlja građana, a u skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Ministarstva uprave za rad tijela državne uprave u vezi s pojavom koronavirusa COVID-19…

19
Ožu
Pozitivnom psihologijom lakše kroz strašne situacije

Poštovane zainteresirane osobe s invaliditetom i bližnji, u nastavku Vas obavještavamo o radionicama koje planira održati Centar za razvoj vrijednosti.

18
Ožu
Održan sastanak radne skupine za komunikacijske strategije i prakse Equineta

Dana 18. ožujka 2020. godine putem videokonferencije održan je sastanak radne skupine Equineta zadužene za razvoj komunikacijske strategije i prakse.

11
Ožu
U Osijeku održana tribina za studente Pravnog fakulteta Osijek

Studentski zbor Pravnog fakulteta u Osijeku organizirao je tribinu kojom se studentima Pravnog fakulteta željelo približiti institut pravobranitelja za osobe s invaliditetom…

08
Ožu
Međunarodni dan žena

Položaj žena s invaliditetom u Republici Hrvatskoj je i nadalje nepovoljan te se žene s invaliditetom suočavaju sa preprekama u svim segmentima života, a što utječe na njihov neovisan život.

Prilagodba