02
Tra
KORONAVIRUS

Preporuke pravobraniteljice

02
Tra
Izvješće Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom za 2019. godinu

Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak predala je Hrvatskom saboru Izvješće o radu Pravobranitelja za osobe s invaliditetom za 2019. godinu.

19
Ožu
Obavijest o privremenoj organizaciji rada Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

S ciljem preventivnog postupanja i zaštite zdravlja građana, a u skladu s preporukama Nacionalnog stožera civilne zaštite i Ministarstva uprave za rad tijela državne uprave u vezi s pojavom koronavirusa COVID-19…

18
Ožu
Održan sastanak radne skupine za komunikacijske strategije i prakse Equineta

Dana 18. ožujka 2020. godine putem videokonferencije održan je sastanak radne skupine Equineta zadužene za razvoj komunikacijske strategije i prakse.

11
Ožu
U Osijeku održana tribina za studente Pravnog fakulteta Osijek

Studentski zbor Pravnog fakulteta u Osijeku organizirao je tribinu kojom se studentima Pravnog fakulteta željelo približiti institut pravobranitelja za osobe s invaliditetom…

08
Ožu
Međunarodni dan žena

Položaj žena s invaliditetom u Republici Hrvatskoj je i nadalje nepovoljan te se žene s invaliditetom suočavaju sa preprekama u svim segmentima života, a što utječe na njihov neovisan život.

04
Ožu
Priopćenje povodom konferencije o pristupačnosti i dostupnosti kulturnih sadržaja osobama s invaliditetom

Dana 3. ožujka 2020. u Uredu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom održana je konferencija povodom raspisivanja novog Poziva za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom…

02
Ožu
Najava utrke Wings for Life World Run, Zadar, 3. svibnja 2020. godine

Sedmu godinu zaredom u Zadru se održava utrka Wings for Life World Run koja sigurno konkurira za titulu jednog od najinspirativnijih događaja na svijetu.

28
Velj
Održan je osnivački sastanak IV. saziva Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

U Zagrebu je u Maloj kući dječjih prava 28. veljače održan osnivački sastanak IV. saziva Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

27
Velj
Radionica o primjene Povelja Europske unije o temeljnim pravima

Zamjenik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Darijo Jurišić sudjelovao je u Beču 25. i 26. veljače 2020. godine na dvodnevnoj radionici o načinima primjene Povelja Europske unije o temeljnim pravima.

26
Velj
Odobren projekt “ADOBE” – ACCESSIBLE TOURISM DESTINATIONS AND SERVICES IN BORDER AREAS

U Osijeku je 26. veljače 2020. godine u prostorijama Osječko-baranjske županije održan radni sastanak projektnih partnera koji sudjeluju u provedbi projekta “ADOBE” – ACCESSIBLE TOURISM DESTINATIONS AND SERVICES IN BORDER AREAS.

21
Velj
U Vukovaru održan okrugli stol na temu “Prakse primjene instituta osoba od povjerenja u sistemu zaštite žrtava rodno zasnovanog nasilja”

Dana 21. veljače 2020. godine u Hotelu „Lav” u Vukovaru, u organizaciji Centra ženskih prava iz Zenice, Županijskog suda u Vukovaru i Udruge za podršku žrtvama i svjedocima Vukovar održan je okrugli stol…

21
Velj
Konferencija: Pristup osoba s invaliditetom pravima iz Direktive o žrtvama

U Zagrebu je 21. veljače 2020. godine u kongresnoj dvorani Hotela Academia održana konferencija „Pristup osoba s invaliditetom pravima iz Direktive o žrtvama: ključne točke i izazovi“ projekta ARVID…

20
Velj
„Siromaštvo u urbanim sredinama“ : II Konferencija inicijative gradova Zagreb, Split, Rijeka i Osijek

Povodom obilježavanja Svjetskog dana socijalne pravde Grad Split je bio domaćin II Konferencije inicijative gradova – Zagreb, Split, Rijeka i Osijek na temu „Siromaštvo u urbanim sredinama“.

Prilagodba