2018.

Reagiranje na članak Jutarnjeg lista od 25.2.2018. pod nazivom „Krah ideje premještanja ljudi u stanove ili krah politike odgovorne za ostvarivanje ljudska prava?“
Povodom članka Jutarnjeg lista od 25. veljače 2018. godine, Pravobraniteljica je uputila očitovanje 26. veljače 2018. godine.

Zero Project Conference 2018-Accessability
U razdoblju od 21. veljače do 23. veljače 2018. godine u organizaciji Zero Projecta održana je u Beču trodnevna konferencija na temu pristupačnosti.

Okrugli stol „Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke – izazovi, ciljevi i smjernice u radu“
U organizaciji Ministarstva pravosuđa 22. veljače u Zagrebu je povodom Europskog dana žrtava kaznenih djela održan Okrugli stol na temu „Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke – izazovi, ciljevi i smjernice u radu“.

Svečanost 25. obljetnice utemeljenja Hrvatskog helsinškoga odbora
U organizaciji Hrvatskog helsinškog odbora 16. veljače održana je svečanost 25. obljetnice utemeljenja Hrvatskog helsinškoga odbora (HHO-a) i obilježavanja Međunarodnog dana ljudskih prava.

Zajedničkim koracima do cilja
Povodom Međunarodnog dana djeteta oboljelog i liječenog od maligne bolesti, SANUS-klub roditelja djece oboljele i liječene od malignih bolesti, organizirao je 14. veljače 2018. godine Okrugli stol na temu: Zajedničkim koracima do cilja.

U partnerstvu s hotelom Hilton Double Tree održana gala večera
Dana 13. veljače održana je u restoranu Oxbo Hotela Hilton Double Tree jedinstvena večera koju je u partnerstvu s hotelom organizirala Udruga nastavnika u djelatnosti ugostiteljskog obrazovanja – UNUO.

Reakcija na članke iz Jutarnjeg lista od 9. i 10. veljače 2018.
Dana 10. veljače 2018. godine Pravobraniteljica je uputila očitovanje na članke iz Jutarnjeg lista od 09. i 10. veljače 2018. godine.

Okrugli stol “Razvoj društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj”
U Zagrebu je 07. veljače održan okrugli stol pod nazivom ‘Razvoj društvenog poduzetništva u Republici Hrvatskoj’, u organizaciji Udruge VISOKI JABLANI iz Rovinja, u partnerstvu s Centrom UP2DATE iz Zagreba.

Svečanost hrvatskog paraolimpijskog sporta i proglašenje najuspješnijih sportaša za 2017. godinu
Dana 08. veljače 2018. godine u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora održana je svečanost proslave i dodjele priznanja najuspješnijim sportašima s invaliditetom za 2017. godinu.

Posjeta predstavnika ureda ukrajinske pravobraniteljice
Predstavnici ukrajinske pravobraniteljice i predstavnica litvanskog pravobranitelja u okviru studijske posjete Republici Hrvatskoj, posjetili su 6. veljače Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

Održan sastanak sa predstavnicima Saveza društava multiple skleroze Hrvatska
U Uredu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom održan je 06. veljače 2018. godine sastanak sa predstavnicima Saveza društava multiple skleroze Hrvatska.

Sjednica Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Hrvatskog sabora
Dana 01. veljače 2018. godine u organizaciji Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina održana na 17. sjednica Odbora.

Tematska sjednica Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora o dostupnosti posebno skupih lijekova
Dana 31. siječnja 2018. godine u organizaciji Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku održana je 35. sjednica Odbora na temu: „Posebno skupi lijekovi – naše potrebe i naša realnost“.

Znanstvena konferencija „ Osobe s duševnim smetnjama u suvremenom društvu“
Katedra za kazneno pravo Pravnog fakulteta U Rijeci organizirala je 31.siječnja 2018.godine znanstvenu konferenciju pod nazivom „Osobe s duševnim smetnjama u suvremenom društvu“.

Osnivački sastanak 2. saziva Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom
U Zagrebu je 25. siječnja održan osnivački sastanak 2. saziva Stručnog savjeta pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

Svjetski kup u skijanju za osobe s invaliditetom, Sljeme 2018.
U organizaciji Hrvatskog Paraolimpijskog Odbora održan je Svjetski kup u skijanju za osobe s invaliditetom, Sljeme 08.-09.01.2018.

Povodom posjete regionalne direktorice za Europu i Središnju Aziju, gospođe Afshan Khan
Dana 17. siječnja 2018. godine povodom posjete regionalne direktorice za Europu i Središnju Aziju, gospođe Afshan Khan održano je druženje uz prigodni domjenak. Na druženju i domjenku gostovala je zamjenica pravobraniteljice Mira Pekeč Knežević

Accessibility