Završna prezentacija projekta ˝Healthyfoodchoices for a sustainable future˝

Dana 17. listopada u Centru za odgoj i obrazovanje ˝Slava Raškaj˝ u Zagrebu održana je završna prezentacija projekta ˝Healthyfoodchoices for a sustainable future˝.
Tijekom protekle dvije godine, učenici ugostiteljskog usmjerenja, zajedno sa svojim profesorima i suradnicima iz partnerskih organizacija iz Finske, Italije i Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole iz Zadra bavili su se istraživanjem, kreiranjem recepata i pronalaženjem načina pripreme hrane koji su održivi za okoliš, te istraživanjem socijalnog poduzetništva u ugostiteljstvu.
Na završnoj prezentaciji predstavljeni su projektni ishodi koji će u obliku e-knjige i e-vodiča biti dostupni za daljnje korištenje, te su prisutni imali priliku kušati jela koja su pripremili učenici ugostiteljske struke, uz stručno vođenje kulinarskih majstora, suradnika iz udruge ˝Renato – kuhari bez granica˝- g. Branka Ognjenovića i g. Matka Bukovca. Recepti su osmišljeni prema načelima održivog razvoja, zdrave prehrane i smanjene emisije CO2 plinova. Više o projektu možete saznati na http://www.healthyfutureproject.eu/.

Accessibility