Simpozij ˝Imam dijagnozu, nemam posao˝

Simpozij Imam dijagnozu nemam posaoDana 27.02.2017. godine održan je na Tribini Grada Zagreba Simpozij ''Imam dijagnozu, nemam posao''. Simpozij je organizirala udruga "Putokaz" koja se bavi podizanjem kvalitete života psihijatrijski liječenih osoba i članova njihovih obitelji u skladu s općim društvenim interesima, saznanjima te preporukama EU.
Nakon pozdravnih riječi predsjednika udruge ˝Putokaz˝ KrižeKatinića i gradonačelnika Milana Bandića, svoja su iskustva u zapošljavanju osoba s psihičkim smetnjama podijelili psihijatar KrižoKatinić, Mira Pekeč Knežević, zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i Marija Halić iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. O problematici zapošljavanja osoba s psihičkim smetnjama govorili su Marija Bubaš iz Hrvatskog zavoda za zaštitu zdravlja i sigurnosti na radu, psihijatrica Slađana Štrkalj Ivezić te članovi udruge ˝Putokaz˝.
Cilj simpozija je bio olakšati i unaprijediti zapošljavanje osobama s psihičkim smetnjama na tržištu rada kroz razmjenu interdisciplinarnih iskustava i međusektorsku suradnju, te je dio rasprave bio posvećen problematici zapošljavanja osoba s određenim dijagnozama na poslovima s posebnim uvjetima rada.
Ispred Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom na simpoziju su sudjelovale Mira Pekeč-Knežević, zamjenica pravobraniteljice za osobe s invaliditetom i savjetnica Natalija Krajnović.

Veličina fonta

Karta

Pravobraniteljica za 
osobe s invaliditetom


Savska cesta 41/3
10 000 Zagreb, Hrvatska
tel. : 01 6102 170
fax : 01 6177 901
e-mail: ured@posi.hr

Kada i kako se obratiti pravobraniteljici

ne mrznja