Sapuni s točkicama

sapunDana 28.11. otvoren je i predstavljen pogon za proizvodnju "Sapuna s točkicama". Navedeni pogon je projekt socijalnog poduzetništva u suradnji Udruge slijepih Zagreb i socijalno-uslužne zadruge Martinov plašt koji za cilj ima zapošljavanja slijepih i slabovidnih osoba. Uz sredstva Grada Zagreba projektu su se priključili brojni donatori koji su svojim znanjem, vremenom i financijskim sredstvima pomogli u ovom projektu.

Sapuni s točkicama uskoro će se moći naručiti online putem web stranice www.sapunistockicama.com te će se također moći naći i u suvenirnicama. Ispred Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom nazočila je Natalija Krajnović, savjetnica pravobraniteljice.

”Početkom proizvodnje sapuna s točkicama u ovom pogonu završava prva faza projekta, financiranog od Grada Zagreba, u kojoj je zaposlena jedna visoko slabovidna osoba i pokrenuta proizvodnja suvenir i poklon sapuna. U ovoj fazi educirane su i prošle praksu još četiri nezaposlene slijepe i visoko slabovidne osobe, članovi Udruge slijepih Zagreb. U sljedećoj fazi cilj nam je razviti prodajnu strategiju i pokrenuti drugu kozmetičku proizvodnju. Na toj proizvodnji ćemo zaposliti preostale osposobljene osobe za rad,” izjavio je Goran Denis Tomašković, izvršni direktor Udruge slijepih Zagreb.

”Danas je veliki dan za socijalno-uslužnu zadrugu Martinov plašt kao i za udrugu slijepih Zagreb. Krajem prošle godine na natječaju koji je Grad Zagreb odnosno Gradski ured za gospodarstvo rad i poduzetništvo, objavio u cilju razvoja društvenog poduzetništva, zadruga je u partnerstvu s Udrugom slijepih Zagreb prijavila projekat pod nazivom „Sapuni s točkicama – socijalno poduzetništvo slijepih i slabovidnih osoba“ te preko istog dobila nepovratna sredstva za uređenje prostora, zapošljavanje jedne osobe i stjecanje uvjeta za početak prve faze proizvodnje sapuna od sirovine za ponovnu uporabu. U prvoj fazi koja započinje završetkom projekta izrađivati će se poklon i suvenir sapuni. S otvorenjem dijela adaptiranog prostora u bivšoj tvornici pod nazivom Zagrepčanka privodimo kraju spomenuti projekat čije su aktivnosti trajale kroz cijelu ovu godinu. U drugoj fazi planira se pokrenuti i kozmetičku proizvodnja sapuna kako bi se time osigurala održivost projekta Sapuni s točkicama” rekla je Anđelka Bunić iz socijalno – uslužne zadruge Martinov Plašt.

Veličina fonta

Karta

Pravobraniteljica za 
osobe s invaliditetom


Savska cesta 41/3
10 000 Zagreb, Hrvatska
tel. : 01 6102 170
fax : 01 6177 901
e-mail: ured@posi.hr

Kada i kako se obratiti pravobraniteljici

ne mrznja