Od 3. do 10 svibnja 2010. godine obilježen je Europski tjedan

 

120x9010TijekomEuropskog tjedna, koji je ove godine održan od 3. do 10. svibnja, Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj organizirala je i sudjelovala u brojnim aktivnostima kojima je obilježen Dan Europe, 9. svibnja, kako u Zagrebu tako i diljem Hrvatske. Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom nazočila je proslavi Dana Europe koji je završio svečanim prijemom i baletnom predstavom „Dama s kamelijama“ koju je Delegacija EU organizirala 10. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Svečanom prijemu nazočili su brojni državni dužnosnici, kao i veleposlanici država članica EU-a i drugi uglednici. Baletnoj predstavi nazočili su i američki skladatelj Carl Davis te britanski koreograf Derek Deane, koji potpisuje režiju, adaptaciju i koreografiju baleta „Dama s kamelijama“. Naslovnu je ulogu plesala Edina Pličanić, prvakinja baleta zagrebačkog HNK.

 

Ovim je događanjem obilježena i šezdeseta obljetnica objave Schumanove deklaracije, dokumenta kojim je tadašnji francuski ministar vanjskih poslova Robert Schuman predstavio plan nadilaženja dugogodišnjih sukoba među europskim državama i uspostavljanja suradnje u cilju obnove i očuvanja mira čime je otvoren put početku europskog ujedinjenja.

 

 

Veličina fonta

Karta

Pravobraniteljica za 
osobe s invaliditetom


Savska cesta 41/3
10 000 Zagreb, Hrvatska
tel. : 01 6102 170
fax : 01 6177 901
e-mail: ured@posi.hr

Kada i kako se obratiti pravobraniteljici

ne mrznja