Dana 28. travnja 2010. godine održana je predstava „Biti drukčiji“ u TNT-Teatar na Trešnjevci

120x908Pravobraniteljica za osobe s  invaliditetom i njezin savjetnik prisustvovali su predstavi „Biti drukčiji“  koja se  organizirala u suradnji s  Udrugom Kultura Nova,  Centrom za Kulturu Trešnjevka i Udrugom za promicanje istih mogućnosti UPIM.  Predstava je obrazovnog i edukativnog karaktera jer svojom tematikom razvija toleranciju kod mladih i podiže razinu svijesti mladih osoba o problemu invaliditeta.

 

Predstava „Biti drukčiji“ prilagođena je shvaćanju djece i mladih ljudi, koji trebaju prihvatiti i usvojiti činjenicu da postoje ljudi koji su drukčiji, kao što su osobe s invaliditetom, čije potrebe treba razumjeti, prema kojima treba biti susretljiv te im pružiti pomoć. Cilj predstave je učiti mlade osobe da budu tolerantne, spremne pomoći, te im pokazati kako da pomoć pruže na pravilan način kako neznanjem ne bi povrijedile one kojima pomažu. Predstavu je režirao Mario Kovač, autor teksta je Saša Bubnjar, a produkcija je u organizaciji Udruge Kultura nova.

 

Udruga Kultura nova je osnovana sa zadatkom da se između ostaloga bavi društveno i relevantnim temama koja će ostaviti traga u društvu u cjelini. Preko obrazovanih projekata otvaraju važne teme i približavaju ih djeci i mladima, te tako čine male ali sigurne korake prema obrazovanijem i senzibilnijem društvu.

 

Predstava započinje ... Prijatelji Andrija i Vedran članovi su školske rukometne ekipe. Vedran je na posljednjoj utakmici pao i ozlijedio pršljen kralježnice. U kolicima je, za koja će biti vezan sljedeća tri mjeseca...

 

Veličina fonta

Karta

Pravobraniteljica za 
osobe s invaliditetom


Savska cesta 41/3
10 000 Zagreb, Hrvatska
tel. : 01 6102 170
fax : 01 6177 901
e-mail: ured@posi.hr

Kada i kako se obratiti pravobraniteljici

ne mrznja