15. veljače 2010. godine obilježen Međunarodni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti

7Krijesnica - udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima snimila je dokumentarni film o djeci koja su prošla kroz najteže životno iskušenje.

U Republici Hrvatskoj svake godine od neke  maligne bolesti oboli više od 180 djece. Od troje oboljele djece dvoje će biti izliječeno. U Movieplex Centru Kaptol održana je projekcija dokumentarnog filma „Djeca krijesnice“.

 

Cilj humanitarne akcije je prikupiti 150.000,00 kn za održavanje rehabilitacijskog kampa i izradu edukativnog CD-a kojim će se djeci objasniti kako bolest nastaje, kako se liječi, koje pretrage su potrebne i kako sa što manje trauma proći kroz iskustvo liječenja maligne bolesti. Akcija prikupljanja sredstava traje do 01.06.2010. godine.

Akciju je svojom nazočnošću podržala pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, pravobraniteljica za djecu, grad Zagreb, Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, mnogi stručnjaci, osobe iz javnog života. Nakon predstavljanja rada Udruge i dokumentarnog filma, poznate osobe iz javnog života podijelile su darove djeci članovima Udruge Krijesnica koja su uspješno završila liječenje.

Više o Udruzi Krijesnica i sličnim udrugama možete pronaći na mrežnim stranicama www.krijesnica.hr .

Veličina fonta

Karta

Pravobraniteljica za 
osobe s invaliditetom


Savska cesta 41/3
10 000 Zagreb, Hrvatska
tel. : 01 6102 170
fax : 01 6177 901
e-mail: ured@posi.hr

Kada i kako se obratiti pravobraniteljici

ne mrznja