18. siječnja 2010. godine održana je izložba proizvoda All inclusive Sarajevo

 

18.sijeanjHrvatsko dizajnersko društvo i British Council u Republici Hrvatskoj organizirali su izložbu proizvoda nastalih kroz projekt All inclusive Sarajevo čiji su autori udruženje Kulturanti, British cuoncil u Bosni i Hercegovini, te partneri Udruženje slijepih Kantona Sarajevo, Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu, Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Kantona Sarajevo i nezavisna organizacija Kulturni Front iz Beograda. Izložba je otvorena 18. siječnja 2010. u 18 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, Boškovićeva 18, Zagreb.


Uz organizatore i autore izložbe, otvorenju su nazočili mnogi predstavnici institucija i civilnog društva, te pravobraniteljica za osobe s invaliditetom i njezina zamjenica.

All inclusive Sarajevo projekt je čiji su idejni tvorni Kulturanti, neprofitna udruga koju vode Nataša Perković i Josip Lovrenović. Glavni partneri su Centar Helen Hamlyn, Kraljevske akademije u Londonu i British council u BIH, koji je podržao projekt kroz fondove programa Creative Collaboration. Lokalni partneri projekta su Sarajevske organizacije koje zapošljavaju osobe s invaliditetom : Librag, Udruženje gluhih i nagluhih Kantona Sarajevo, Pismolik, i Centar za samopouzdanje. Kreirana je robna marka imena DizajnDobra koja obuhvaća sve proizvode dizajnirane u okviru projekta – kao garancija da proizvodi posjeduju određene standardne karakteristike, te da su nastali i proizvedeni kao rezultat zajedničke kreacije profesionalnih dizajnera i obrtnika osoba s invaliditetom.

Više možete pogledati na mrežnim stranicama : www.mojatorba.com; www.pismolik.ba; www.librag.ba.

 

Veličina fonta

Karta

Pravobraniteljica za 
osobe s invaliditetom


Savska cesta 41/3
10 000 Zagreb, Hrvatska
tel. : 01 6102 170
fax : 01 6177 901
e-mail: ured@posi.hr

Kada i kako se obratiti pravobraniteljici

ne mrznja