Konferencija „Integracija djece i mladih sa sindromom Down u obrazovni sustav“

Konferencija Sy DownHrvatska zajednica za sindrom Down povodom 10 godina integracije djece i mladih sa sindromom Down u obrazovni sustav Republike Hrvatske organizirala je jednodnevnu konferenciju „Integracija djece i mladih sa sindromom Down u obrazovni sustav“ dana 25.10.2017. u Zagrebu. Ispred Ureda pravobraniteljice skupu je nazočila Vesna Mužina, savjetnica pravobraniteljice. Na Konferenciji se u uvodu nazočnima obratila predsjednica Hrvatske zajednice za sindrom Down Dinka Vuković, a važne i poticajne poruke nazočnima su uputili državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja Hrvoje Šlezak, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević, te predsjednik Vlade Andrej Plenković.
Na skupu su izlagali predstavnici institucija (Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencije za odgoj i obrazovanje, Ureda za obrazovanje Grada Zagreba), međunarodni i domaći stručnjaci, predstavnici udruga, a posebnu pozornost prisutnih privukla su izlaganja nastavnika i roditelja djece i mladih sa SyDown, koji su govorili o svojim iskustvima tijekom njihova obrazovanja.
Izuzetno informativno i edukativno bilo je izlaganje međunarodne gošćeGillian Bird koja je govoreći o pristupima i strategijama prilagodbe učenicima s Down sindromom prenijela najznačajniju poruku, a to je da kvalitetna i fleksibilna prilagodba nastavnog plana osigurava djeci s Down sindromom postizanje najvećeg napretka u učenju zajedno s vršnjacima.

Veličina fonta

Karta

Pravobraniteljica za 
osobe s invaliditetom


Savska cesta 41/3
10 000 Zagreb, Hrvatska
tel. : 01 6102 170
fax : 01 6177 901
e-mail: ured@posi.hr

Kada i kako se obratiti pravobraniteljici

ne mrznja