15. veljače 2010. godine obilježen Međunarodni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti

7Krijesnica - udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima snimila je dokumentarni film o djeci koja su prošla kroz najteže životno iskušenje.

U Republici Hrvatskoj svake godine od neke  maligne bolesti oboli više od 180 djece. Od troje oboljele djece dvoje će biti izliječeno. U Movieplex Centru Kaptol održana je projekcija dokumentarnog filma „Djeca krijesnice“.

Opširnije: 15. veljače 2010. godine obilježen Međunarodni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti

   

11. veljače 2010. godine održana je Konferencija ''Globalna kriza i njezin utjecaj na Republiku Hrvatsku''

6Na konferenciji se raspravljalo o provedbi mjera iz Zajedničkog memoranduma o socijalnoj uključenosti (JIM) i Zajedničkog memoranduma o prioritetima politike zapošljavanja Republike Hrvatske (JAP). Memorandume je Vlada Republike Hrvatske potpisala s Europskom komisijom kako bi se kroz razne mjere uskladile socijalna politika i politika zapošljavanja s pravnom stečevinom Europske Unije, provele nužne reforme sustava  i tako unaprijedilo njihovo funkcioniranje. Konferenciju su organizirali Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi, Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva i Opća uprava za zapošljavanje, socijalna pitanja i jednake mogućnosti Europske Komisije.

 

Opširnije: 11. veljače 2010. godine održana je Konferencija ''Globalna kriza i njezin utjecaj na Republiku Hrvatsku''

   

11. veljače 2010. objavljen je Plan prijama u državnu službu u Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom za 2010. godinu

5

U službenom dijelu lista „Narodne Novine“ objavljen je Plan prijama u državnu službu u Ured pravobraniteljice za osobe s invaliditetom za 2010. godinu.

Za detaljnije informacije pogledajte u privitku: Plan prijama za 2010.g.

   

4. veljače 2010.godine otvoren Rehabilitacijski centar Thalamus u Zagrebu

3U prostorijama Doma zdravlja „Bukovac“ Zagreb-Istok otvoren  je Rehabilitacijski centar Thalamus u kojem je stručno prezentirano funkcioniranje „Lokomata“ aparata kojim se provodi funkcionalna lokomotorna terapija u odraslih i djece, aparata „Armeo“ koji se primijenjuje u poboljšanju motorike s oslabljenom funkcijom ruke, te omogućava ponovno stjecanje funkcije ručnog zgloba i stiska šake, kao i aparata „Erigo“ za ranu rehabilitaciju najtežih bolesnika s oslabljenom lokomotornom funkcijom svih ekstremiteta.

 

Opširnije: 4. veljače 2010.godine otvoren Rehabilitacijski centar Thalamus u Zagrebu

   

28. siječnja 2010. proglašeni najbolji sportaši s invaliditetom za 2009. godinu

sportaiU kongresnoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu u organizaciji HPO-a proglašeni su po 13. puta najbolji sportaši s invaliditetom u protekloj godini. Svečanosti su prisustvovali uz mnoge sportske djelatnike, saborske zastupnice gđa. Lukačić i gđa. Škulić, gradonačelnik grada Zagreba g. Milan Bandić, predstavnici udruga osoba s invaliditetom te mnogi drugi uzvanici. Svečanosti je također bila nazočna i pravobraniteljica za osobe s invaliditetom.

 

Opširnije: 28. siječnja 2010. proglašeni najbolji sportaši s invaliditetom za 2009. godinu

   

Stranica 151 od 152

Veličina fonta

Karta

Pravobraniteljica za 
osobe s invaliditetom


Savska cesta 41/3
10 000 Zagreb, Hrvatska
tel. : 01 6102 170
fax : 01 6177 901
e-mail: ured@posi.hr

Kada i kako se obratiti pravobraniteljici

progovorile-smo-o-tome

SOS telefon za žrtve nasilja
01 4813 999
Radno vrijeme:
srijedom od 16:00 – 18:00

ne mrznja

Aktivnosti POSI

Preporuke i prijedlozi izmjena propisa 

Preporuke i upozorenja

POSI u medijima

Stručni savjet pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

Izabrani članovi 2. saziva Stručnog savjeta pravobraniteljice 

 

Hrvatska se treba usmjeriti na novi kurikulum obrazovanja, kako bi SVA djeca u Hrvatskoj  dobila kvalitetnije obrazovanje. Argumentacija državnog tajnika gospodina Glunčića za loše postignuće naših učenika na PISA-inim testovima, osim što je uvredljivo, zabrinjava upravo zato što se relativizira odgovornost sad već zastarjelog sustava koji vapi za reformom, o čemu su i struka i građani ove zemlje nepodijeljenog stava. Takvom se izjavom odgovornost za neuspjeh sustava prebacuje na djecu, koja su u stvari njegove žrtve.

Učenici s teškoćama u razvoju trebaju biti dio općeg obrazovnog sustava koji će i njima i svoj drugoj djeci omogućiti kvalitetnije učenje i bolje ishode učenja. Stav koji je iskazan u izjavi g. Glunčića,  dovodi u pitanje njegovu usmjerenost na promjene, čime se svakako dovodi u pitanje i opravdanost njegove pozicije.