4. veljače 2010.godine otvoren Rehabilitacijski centar Thalamus u Zagrebu

3U prostorijama Doma zdravlja „Bukovac“ Zagreb-Istok otvoren  je Rehabilitacijski centar Thalamus u kojem je stručno prezentirano funkcioniranje „Lokomata“ aparata kojim se provodi funkcionalna lokomotorna terapija u odraslih i djece, aparata „Armeo“ koji se primijenjuje u poboljšanju motorike s oslabljenom funkcijom ruke, te omogućava ponovno stjecanje funkcije ručnog zgloba i stiska šake, kao i aparata „Erigo“ za ranu rehabilitaciju najtežih bolesnika s oslabljenom lokomotornom funkcijom svih ekstremiteta.

 

Opširnije: 4. veljače 2010.godine otvoren Rehabilitacijski centar Thalamus u Zagrebu

   

28. siječnja 2010. proglašeni najbolji sportaši s invaliditetom za 2009. godinu

sportaiU kongresnoj dvorani na Zagrebačkom velesajmu u organizaciji HPO-a proglašeni su po 13. puta najbolji sportaši s invaliditetom u protekloj godini. Svečanosti su prisustvovali uz mnoge sportske djelatnike, saborske zastupnice gđa. Lukačić i gđa. Škulić, gradonačelnik grada Zagreba g. Milan Bandić, predstavnici udruga osoba s invaliditetom te mnogi drugi uzvanici. Svečanosti je također bila nazočna i pravobraniteljica za osobe s invaliditetom.

 

Opširnije: 28. siječnja 2010. proglašeni najbolji sportaši s invaliditetom za 2009. godinu

   

25. siječnja 2010. godine Pravobraniteljica i savjetnica sudjelovale na tradicionalnoj sjednici – susretu djece i voditelja Dječjih foruma iz gradova i općina Republike Hrvatske

dj._forumU organizaciji Odbora za obitelj, mladež i šport u prostorijama Hrvatskog sabora održana je sjednica susret djece i voditelja Dječjih foruma iz gradova i općina RH i saborskih zastupnika. Između 70 dječjih foruma izabrano je 19 koje je sudjelovalo u toj raspravi. Na sjednici su bili nazočni pravobraniteljica  za djecu, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom, saborski zastupnici, predstavnici ministarstava te predstavnici DND-a Hrvatske.

 

Opširnije: 25. siječnja 2010. godine Pravobraniteljica i savjetnica sudjelovale na tradicionalnoj sjednici – susretu djece i voditelja Dječjih foruma iz gradova i općina Republike Hrvatske

   

22. siječnja 2010. godine pravobraniteljica je posjetila Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice

1Pravobraniteljica je održala sastanak sa ravnateljem bolnice Dr.sc. Duškom Cerovcem, dr.med., spec. internist-kardiolog, prim. Žarkom Bakranom, dr. med., Ivan Horvatek, dr.med., Irenom Cvilinder, dipl.iur. i ostalim stručnjacima te predsjednica Hrvatske udruge paraplegičara i tetraplegičara Manda Knežević. Nakon održanog sastanka i uspostave suradnje ravnatelj bolnice je sa svojim suradnicima proveo pravobraniteljicu u obilazak ustanove.

 

Opširnije: 22. siječnja 2010. godine pravobraniteljica je posjetila Specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice

   

18. siječnja 2010. godine održana je izložba proizvoda All inclusive Sarajevo

 

18.sijeanjHrvatsko dizajnersko društvo i British Council u Republici Hrvatskoj organizirali su izložbu proizvoda nastalih kroz projekt All inclusive Sarajevo čiji su autori udruženje Kulturanti, British cuoncil u Bosni i Hercegovini, te partneri Udruženje slijepih Kantona Sarajevo, Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu, Udruženje paraplegičara i oboljelih od dječje paralize Kantona Sarajevo i nezavisna organizacija Kulturni Front iz Beograda. Izložba je otvorena 18. siječnja 2010. u 18 sati u Hrvatskom dizajnerskom društvu, Boškovićeva 18, Zagreb.

Opširnije: 18. siječnja 2010. godine održana je izložba proizvoda All inclusive Sarajevo

   

Stranica 149 od 150

Veličina fonta

Karta

Pravobraniteljica za 
osobe s invaliditetom


Savska cesta 41/3
10 000 Zagreb, Hrvatska
tel. : 01 6102 170
fax : 01 6177 901
e-mail: ured@posi.hr

Kada i kako se obratiti pravobraniteljici

progovorile-smo-o-tome

SOS telefon za žrtve nasilja
01 4813 999
Radno vrijeme:
srijedom od 16:00 – 18:00

ne mrznja

Aktivnosti POSI

Preporuke i prijedlozi izmjena propisa 

Preporuke i upozorenja

POSI u medijima

Stručni savjet pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

Izabrani članovi 2. saziva Stručnog savjeta pravobraniteljice 

 

Hrvatska se treba usmjeriti na novi kurikulum obrazovanja, kako bi SVA djeca u Hrvatskoj  dobila kvalitetnije obrazovanje. Argumentacija državnog tajnika gospodina Glunčića za loše postignuće naših učenika na PISA-inim testovima, osim što je uvredljivo, zabrinjava upravo zato što se relativizira odgovornost sad već zastarjelog sustava koji vapi za reformom, o čemu su i struka i građani ove zemlje nepodijeljenog stava. Takvom se izjavom odgovornost za neuspjeh sustava prebacuje na djecu, koja su u stvari njegove žrtve.

Učenici s teškoćama u razvoju trebaju biti dio općeg obrazovnog sustava koji će i njima i svoj drugoj djeci omogućiti kvalitetnije učenje i bolje ishode učenja. Stav koji je iskazan u izjavi g. Glunčića,  dovodi u pitanje njegovu usmjerenost na promjene, čime se svakako dovodi u pitanje i opravdanost njegove pozicije.