8. travnja 2010. godine pravobraniteljica se sastala s pravobraniteljem za osobe s invaliditetom austrijske pokrajine Burgenland (Gradišće)

120x904Sastanak s gospodinom Hansom-Juergenom Grossom, pravobraniteljem za osobe s invaliditetom austrijske pokrajine Burgenland (Gradišće) održan je u sklopu njegovog dvodnevnog posjeta Hrvatskoj tijekom kojeg je obišao pogone ustanove URIHO u kojima rade osobe s invaliditetom. Pravobraniteljica je s austrijskim gostom izmijenila detalje o raznim područjima zaštite prava osoba s invaliditetom u dvije države i načinima na koji su zakonski regulirana određena prava.

Opširnije: 8. travnja 2010. godine pravobraniteljica se sastala s pravobraniteljem za osobe s invaliditetom austrijske pokrajine Burgenland (Gradišće)

   

2. travnja 2010. godine svečano dodjeljeni ugovori predstavnicima udruga koje provode projekt osiguravanja usluga osobnog asistenta

120x903Već petu godinu za redom Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti provodi projekt kojim se za 329 osoba s najtežom vrstom i stupnjem invaliditeta osiguravaju osobni asistenti kao potpora neovisnom življenju u zajednici. Predsjednica Vlade Republike Hrvatske gđa. Jadranka Kosor uručila je ugovore predstavnicima 62 udruge iz 19 županija.

Opširnije: 2. travnja 2010. godine svečano dodjeljeni ugovori predstavnicima udruga koje provode projekt osiguravanja usluga osobnog asistenta

   

31. ožujka 2010. godine puštanjem balona u 9 hrvatskih gradova obilježen Svjetski dan autizma

2Puštanjem balona udruge roditelja žele ukazati na neriješene probleme osoba s autizmom u Republici Hrvatskoj. Pokrovitelj ovogodišnjeg obilježavanja bio je predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović. Povodom obilježavanja Svjetskog dana autizma pravobraniteljica je nazočila koncertu „No problem orchestra“.

Opširnije: 31. ožujka 2010. godine puštanjem balona u 9 hrvatskih gradova obilježen Svjetski dan autizma

   

26. ožujka 2010. godine predstavnica Ureda nazočila prezentaciji projekta „Iskustvom do posla“

1Učenici Centra Slava Raškaj održali su prezentaciju naučenog u sklopu zajedničkog projekta Centra i Pučkog otvorenog učilišta. U Pučkom otvorenom učilištu prilagodili su radionicu Hrvatska nacionalna kuhinja teškoćama polaznika Centra Slava Raškaj. Učenici će u svibnju predstaviti hrvatska autohtona jela u Finskoj.

Opširnije: 26. ožujka 2010. godine predstavnica Ureda nazočila prezentaciji projekta „Iskustvom do posla“

   
   

Stranica 136 od 139

Veličina fonta

Karta

Pravobraniteljica za 
osobe s invaliditetom


Savska cesta 41/3
10 000 Zagreb, Hrvatska
tel. : 01 6102 170
fax : 01 6177 901
e-mail: ured@posi.hr

Kada i kako se obratiti pravobraniteljici

progovorile-smo-o-tome

SOS telefon za žrtve nasilja
01 4813 999
Radno vrijeme:
srijedom od 16:00 – 18:00

ne mrznja

Aktivnosti POSI

Preporuke i prijedlozi izmjena propisa NOVO!

Preporuke i upozorenja

POSI u medijima

Osnovan Stručni savjet pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

 

Hrvatska se treba usmjeriti na novi kurikulum obrazovanja, kako bi SVA djeca u Hrvatskoj  dobila kvalitetnije obrazovanje. Argumentacija državnog tajnika gospodina Glunčića za loše postignuće naših učenika na PISA-inim testovima, osim što je uvredljivo, zabrinjava upravo zato što se relativizira odgovornost sad već zastarjelog sustava koji vapi za reformom, o čemu su i struka i građani ove zemlje nepodijeljenog stava. Takvom se izjavom odgovornost za neuspjeh sustava prebacuje na djecu, koja su u stvari njegove žrtve.

Učenici s teškoćama u razvoju trebaju biti dio općeg obrazovnog sustava koji će i njima i svoj drugoj djeci omogućiti kvalitetnije učenje i bolje ishode učenja. Stav koji je iskazan u izjavi g. Glunčića,  dovodi u pitanje njegovu usmjerenost na promjene, čime se svakako dovodi u pitanje i opravdanost njegove pozicije.