Dana 6.kolovoza otvorena je izložba radova umjetnika koji slikaju ustima i nogama u Slunju povodom dana Grada Slunja.

vdmfkU organizaciji Grada Slunja i Izdavačke kuće umjetnika koji slikaju ustima i nogama održana je likovna kolonija umjetnika koji slikaju ustima i nogama u Slovin Unique – Rastoke, te je kasnije u Gradu Slunju otvorena izložba radova umjetnika. Izložbu je otvorio gradonačelnik Grada Slunja g.Bogović i predsjednik Međunarodne Udruge umjetnika koji slikaju ustima i nogama g. Bonamini. Na likovnoj koloniji prisustvovali su umjetnici – osobe s invaliditetom iz Republike Hrvatske, Slovenije, Srbije, Italije i Bosne i Hercegovine.

Opširnije: Dana 6.kolovoza otvorena je izložba radova umjetnika koji slikaju ustima i nogama u Slunju povodom dana Grada Slunja.

   

Dana 16.07.2010. svečano je otvoreno IPC svjetsko prvenstvo u streljaštvu za osobe s invaliditetom u Zagrebu

untitled-254Pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Vlade gđe. Jadranke Kosor na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu svečano je otvoreno svjetsko prvenstvo u streljaštvu za osobe s invaliditetom. Natjecanje će trajati od 16. do 24. srpnja na strelištu Vrapčanski potok u Zagrebu. Na prvenstvu sudjeluje 247 sportaša iz 43 zemlje iz svih dijelova svijeta.

Opširnije: Dana 16.07.2010. svečano je otvoreno IPC svjetsko prvenstvo u streljaštvu za osobe s invaliditetom u Zagrebu

   

Dana 14. srpnja 2010. započela javna rasprava o Nacrtu Pravilnika o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti

untitled-253Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva objavilo je da će javna rasprava trajati do 15. rujna 2010. godine i provodit će se se isključivo putem sljedećih organizacija: Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, Hrvatska udruga tjelesnih invalida, Hrvatska udruga paraplegičara i tetraplegičara, Hrvatski savez slijepih, Hrvatska komora arhitekata,  Hrvatska komora inženjera građevinarstva , Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska udruga poslodavaca, Savez Udruge gradova i Udruge općina Republike Hrvatske.

Opširnije: Dana 14. srpnja 2010. započela javna rasprava o Nacrtu Pravilnika o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti

   

Pravobraniteljica posjetila splitsku udrugu Anđeli

andjeliTijekom obilaska ustanova u Splitsko – dalmatinskoj županiji pravobraniteljica i zamjenica su održale sastanak sa predstavnicima Udruge „Anđeli iz Splita, te obišle novo uređene prostore namijenjene za RE-HA Centar i RE-HA vrtić za djecu s teškoćama u razvoju. Navedeni prostori su opremljeni najsuvremenijom opremom te nude mogućnosti korištenja inovativnih terapijskih metoda, uključivanja u radionice kao i uključivanja u glazbene, likovne i art programe.

Opširnije: Pravobraniteljica posjetila splitsku udrugu Anđeli

   

Regionalni direktor UNICEF-a od 7. do 9. srpnja boravio u Hrvatskoj

untitled-255Povodom posjete regionalnog direktora UNICEF-a za Srednju i Istočnu Europu Stevena Allena Hrvatskoj, Ured UNICEF-a u Hrvatskoj organizirao je primanje za predstavnike institucija, udrugama i stručnjacima koji se bave zaštitom djece. Primanju je nazočila savjetnica pravobraniteljice.

Opširnije: Regionalni direktor UNICEF-a od 7. do 9. srpnja boravio u Hrvatskoj

   

Stranica 130 od 139

Veličina fonta

Karta

Pravobraniteljica za 
osobe s invaliditetom


Savska cesta 41/3
10 000 Zagreb, Hrvatska
tel. : 01 6102 170
fax : 01 6177 901
e-mail: ured@posi.hr

Kada i kako se obratiti pravobraniteljici

progovorile-smo-o-tome

SOS telefon za žrtve nasilja
01 4813 999
Radno vrijeme:
srijedom od 16:00 – 18:00

ne mrznja

Aktivnosti POSI

Preporuke i prijedlozi izmjena propisa NOVO!

Preporuke i upozorenja

POSI u medijima

Osnovan Stručni savjet pravobraniteljice za osobe s invaliditetom

 

Hrvatska se treba usmjeriti na novi kurikulum obrazovanja, kako bi SVA djeca u Hrvatskoj  dobila kvalitetnije obrazovanje. Argumentacija državnog tajnika gospodina Glunčića za loše postignuće naših učenika na PISA-inim testovima, osim što je uvredljivo, zabrinjava upravo zato što se relativizira odgovornost sad već zastarjelog sustava koji vapi za reformom, o čemu su i struka i građani ove zemlje nepodijeljenog stava. Takvom se izjavom odgovornost za neuspjeh sustava prebacuje na djecu, koja su u stvari njegove žrtve.

Učenici s teškoćama u razvoju trebaju biti dio općeg obrazovnog sustava koji će i njima i svoj drugoj djeci omogućiti kvalitetnije učenje i bolje ishode učenja. Stav koji je iskazan u izjavi g. Glunčića,  dovodi u pitanje njegovu usmjerenost na promjene, čime se svakako dovodi u pitanje i opravdanost njegove pozicije.