Dana 14. srpnja 2010. započela javna rasprava o Nacrtu Pravilnika o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti

untitled-253Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva objavilo je da će javna rasprava trajati do 15. rujna 2010. godine i provodit će se se isključivo putem sljedećih organizacija: Zajednica saveza osoba s invaliditetom Hrvatske, Hrvatska udruga tjelesnih invalida, Hrvatska udruga paraplegičara i tetraplegičara, Hrvatski savez slijepih, Hrvatska komora arhitekata,  Hrvatska komora inženjera građevinarstva , Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska udruga poslodavaca, Savez Udruge gradova i Udruge općina Republike Hrvatske.

Opširnije: Dana 14. srpnja 2010. započela javna rasprava o Nacrtu Pravilnika o osiguranju pristupačnosti građevina osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti

   

Pravobraniteljica posjetila splitsku udrugu Anđeli

andjeliTijekom obilaska ustanova u Splitsko – dalmatinskoj županiji pravobraniteljica i zamjenica su održale sastanak sa predstavnicima Udruge „Anđeli iz Splita, te obišle novo uređene prostore namijenjene za RE-HA Centar i RE-HA vrtić za djecu s teškoćama u razvoju. Navedeni prostori su opremljeni najsuvremenijom opremom te nude mogućnosti korištenja inovativnih terapijskih metoda, uključivanja u radionice kao i uključivanja u glazbene, likovne i art programe.

Opširnije: Pravobraniteljica posjetila splitsku udrugu Anđeli

   

Regionalni direktor UNICEF-a od 7. do 9. srpnja boravio u Hrvatskoj

untitled-255Povodom posjete regionalnog direktora UNICEF-a za Srednju i Istočnu Europu Stevena Allena Hrvatskoj, Ured UNICEF-a u Hrvatskoj organizirao je primanje za predstavnike institucija, udrugama i stručnjacima koji se bave zaštitom djece. Primanju je nazočila savjetnica pravobraniteljice.

Opširnije: Regionalni direktor UNICEF-a od 7. do 9. srpnja boravio u Hrvatskoj

   

Dana 5.srpnja 2010.godine Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom je posjetila grad Knin

 

untitled-323Na incijativu predstavnika Udruge invalida „Sv. Bartolomej“ iz Knina organiziran je cjelodnevni posjet započet obilaskom grada Knina, sastankom s gradonačelnicom grada Knina gđom Rimac te održavanjem sastanka sa članovima Udruge te obilaskom prostorija Udruge i dnevnog centra. Navedenim aktivnostima prisustvovale su pravobraniteljica gđa. Slonjšak i zamjenica gđa. Pekeč Knežević.

Opširnije: Dana 5.srpnja 2010.godine Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom je posjetila grad Knin

   

Dana 30. lipnja 2010. godine pravobraniteljica je održala sastanak sa predstavnicima Udruge za samozastupanje.

 

0011Na sastanku održanom u Uredu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom su nazočili predstavnici  udruge Senada Halilčević i Fadil Špuren Braco uz asistentice te pravobraniteljica gđa.Slonjšak i njezina zamjenica gđa. Pekeč-Knežević.

 

Predstavljen je rad Udruge za samozastupanje, problematika u svakodnevnom životu i inicijative samozastupnika u cilju upoznavanja javnosti s problemima u ostvarivanju prava osoba  s  intelektualnim teškoćama.

Opširnije: Dana 30. lipnja 2010. godine pravobraniteljica je održala sastanak sa predstavnicima Udruge za samozastupanje.

   

Stranica 124 od 132

Veličina fonta

Karta

Pravobraniteljica za 
osobe s invaliditetom


Savska cesta 41/3
10 000 Zagreb, Hrvatska
tel. : 01 6102 170
fax : 01 6177 901
e-mail: ured@posi.hr

ne mrznjaObavijesti

Preporuke i prijedlozi izmjena propisa NOVO!

POSI u medijima

 

Hrvatska se treba usmjeriti na novi kurikulum obrazovanja, kako bi SVA djeca u Hrvatskoj  dobila kvalitetnije obrazovanje. Argumentacija državnog tajnika gospodina Glunčića za loše postignuće naših učenika na PISA-inim testovima, osim što je uvredljivo, zabrinjava upravo zato što se relativizira odgovornost sad već zastarjelog sustava koji vapi za reformom, o čemu su i struka i građani ove zemlje nepodijeljenog stava. Takvom se izjavom odgovornost za neuspjeh sustava prebacuje na djecu, koja su u stvari njegove žrtve.

Učenici s teškoćama u razvoju trebaju biti dio općeg obrazovnog sustava koji će i njima i svoj drugoj djeci omogućiti kvalitetnije učenje i bolje ishode učenja. Stav koji je iskazan u izjavi g. Glunčića,  dovodi u pitanje njegovu usmjerenost na promjene, čime se svakako dovodi u pitanje i opravdanost njegove pozicije.