Dana 12. svibnja 2010. godine održan je sastanak sa volonterima Otvorene računalne radionice „Svi smo protiv“.

120x9011Predstavnici Otvorene računalne radionice „Svi smo protiv“ održali su sastanak u Uredu pravobraniteljice za osobe s invaliditetom kako bi upoznali pravobraniteljicu i suradnike o aktivnostima koje su proveli u 2009. godini te prijedlozima koji bi omogućili unapređenje informatičke pismenosti osoba s invaliditetom.

Opširnije: Dana 12. svibnja 2010. godine održan je sastanak sa volonterima Otvorene računalne radionice „Svi smo protiv“.

   

Dana 5. svibnja 2010. godine održano je predstavljanje rezultata istraživanja o diskriminaciji na tržištu rada u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje 06. 05. 2010.

120x909U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje održano je javno predstavljanje rezultata istraživanja o diskriminaciji na tržištu rada provedenog u okviru projekta „ Poticanje ravnopravnosti na hrvatskom tržištu rada“. Prezentacija je održana u  prostorijama Instituta društvenih znanosti „Ivo Pilar“, kojoj su uz ostale sudionike nazočili zamjenik i savjetnik pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

Opširnije: Dana 5. svibnja 2010. godine održano je predstavljanje rezultata istraživanja o diskriminaciji na tržištu rada u organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje 06. 05. 2010.

   

Čestitka Ureda povodom 5. svibnja, Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom

120x906Svim osobama s cerebralnom i dječjom paralizom, njihovim obiteljima i svima koji rade u interesu i u korist osoba  s cerebralnom i dječjom paralizom čestitamo Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom u ime zaposlenika Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom.

Opširnije: Čestitka Ureda povodom 5. svibnja, Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom

   

Od 3. do 10 svibnja 2010. godine obilježen je Europski tjedan

 

120x9010TijekomEuropskog tjedna, koji je ove godine održan od 3. do 10. svibnja, Delegacija Europske unije u Republici Hrvatskoj organizirala je i sudjelovala u brojnim aktivnostima kojima je obilježen Dan Europe, 9. svibnja, kako u Zagrebu tako i diljem Hrvatske. Pravobraniteljica za osobe s invaliditetom nazočila je proslavi Dana Europe koji je završio svečanim prijemom i baletnom predstavom „Dama s kamelijama“ koju je Delegacija EU organizirala 10. svibnja u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Opširnije: Od 3. do 10 svibnja 2010. godine obilježen je Europski tjedan

   

Dana 28. travnja 2010. godine održana je predstava „Biti drukčiji“ u TNT-Teatar na Trešnjevci

120x908Pravobraniteljica za osobe s  invaliditetom i njezin savjetnik prisustvovali su predstavi „Biti drukčiji“  koja se  organizirala u suradnji s  Udrugom Kultura Nova,  Centrom za Kulturu Trešnjevka i Udrugom za promicanje istih mogućnosti UPIM.  Predstava je obrazovnog i edukativnog karaktera jer svojom tematikom razvija toleranciju kod mladih i podiže razinu svijesti mladih osoba o problemu invaliditeta.

Opširnije: Dana 28. travnja 2010. godine održana je predstava „Biti drukčiji“ u TNT-Teatar na Trešnjevci

   

Stranica 120 od 124

Veličina fonta

Karta

Pravobraniteljica za 
osobe s invaliditetom


Savska cesta 41/3
10 000 Zagreb, Hrvatska
tel. : 01 6102 170
fax : 01 6177 901
e-mail: ured@posi.hr

ne mrznjaObavijesti

Preporuke i prijedlozi izmjena propisa

POSI u medijima

Novčana potpora za podmirenje dijela troškova prijevoza za studente s invaliditetom

Ostvarivanje prava na status njegovatelja

Stomatološka zaštita osoba s invaliditetom

Prioritetni prijedlozi izmjena i dopuna propisa i preporuka upućeni Vladi RH

Kosine „Slopey“

Znak pristupačnosti i „Smart kartica“ – osnovne informacije

Ostvarivanje prava djece i obitelji suočenim s malignim bolestima 

Preporuke UN Odbora za prava osoba s invaliditetom upućene Vladi RH - na HRV jeziku 

Brošura „Povjerenje i sigurnost“

Prava i povlastice s osnove invaliditeta u europskim zemljama: međusobno priznavanje i prenosivost povlastica

 

Hrvatska se treba usmjeriti na novi kurikulum obrazovanja, kako bi SVA djeca u Hrvatskoj  dobila kvalitetnije obrazovanje. Argumentacija državnog tajnika gospodina Glunčića za loše postignuće naših učenika na PISA-inim testovima, osim što je uvredljivo, zabrinjava upravo zato što se relativizira odgovornost sad već zastarjelog sustava koji vapi za reformom, o čemu su i struka i građani ove zemlje nepodijeljenog stava. Takvom se izjavom odgovornost za neuspjeh sustava prebacuje na djecu, koja su u stvari njegove žrtve.

Učenici s teškoćama u razvoju trebaju biti dio općeg obrazovnog sustava koji će i njima i svoj drugoj djeci omogućiti kvalitetnije učenje i bolje ishode učenja. Stav koji je iskazan u izjavi g. Glunčića,  dovodi u pitanje njegovu usmjerenost na promjene, čime se svakako dovodi u pitanje i opravdanost njegove pozicije.